Deze winkel vereist dat javascript is ingeschakeld om sommige functies correct te laten werken.

5 year anniversary

5 jarig jubileum

2020 is het jaar van ons 5-jarig jubileum! Dit is het eerste jaar dat ik een van Koi d'Azur's verjaardagen zal erkennen en vieren. Houd je schermen vast, want het wordt een beetje persoonlijk.

Ik heb altijd het gevoel gehad dat ik elk jaar niet genoeg had bereikt of niet 'groot' genoeg was om weer een jaar goed te kunnen vieren met doen wat ik het liefste doe. Het begon allemaal toen ik op 22-jarige leeftijd mijn ADHD-diagnose kreeg. Dit verklaarde waarom het zo moeilijk was om voor anderen te werken, en ik realiseerde me dat als ik gelukkig wilde zijn, ik iets moest vinden waarvan ik de mijne kon maken.

Tijdens mijn studie heb ik mijn oude jeugdhobby van sieraden maken weer opgepakt. De obsessie was officieel begonnen en ik kan je vertellen dat het er nog steeds is! Het was een heel langzame start, kleine hoeveelheden zilver, goud en edelstenen kopen van het geld dat ik destijds verdiende met werken in een winkel. Op een gegeven moment kon ik een cursus smeden in Amsterdam betalen en daar voelde ik dat ik echt iets kon maken. Van bijna niets iets kunnen maken is een van de meest bevredigende gevoelens. Op dit punt in het verhaal zijn we in 2017 en toen besloot ik dat ik dit fulltime kon doen. Ik merkte echt dat hoe meer tijd en moeite ik in Koi d'Azur stopte, hoe meer liefde er uit kwam. Ik huurde mijn eerste 'anti-kraak' studioruimte zodat ik een echte werkruimte had in plaats van alles te maken vanuit mijn studentenkamertje.

Hoewel ik zoveel steun kreeg van vrienden, familie en alle lieve mensen die een Koi d'Azur-stuk kochten, bleef ik mezelf vergelijken met anderen die zoveel sneller gingen of zoveel meer hadden bereikt in dezelfde hoeveelheid tijd. Dit gevoel van onzekerheid is er nog steeds, maar nu heb ik besloten om in ieder geval te proberen dat een beetje opzij te zetten om te zien waar ik eigenlijk ben gekomen. Vijf jaar later ben ik nog steeds dol op alles wat komt kijken bij het zijn van een ontwerper en bedrijfseigenaar. De ups, de downs en alle opwinding die een persoon met ADHD hard nodig heeft.

xo Roxy